23 Ocak 2009

Larissa'nın Transfer Politikası

Yunan kulübü Larissa'nın adını son birkaç senede iyiden iyiye duymaya başladık. Adlarını sportif başarılarıyla ya da üstün altyapılarıyla değil, izledikleri ilginç transfer politikasıyla duyuruyor Yunan ekibi.
Birçok futbolseverin hayatına, geçen sezon Tümer Metin'in 6 aylığına kaçarcasına kiralandığı takım olarak hayatımıza girdi bu takım. Bu vasat takıma böylesine tecrübeli bir oyun kurucu takviyesi oldukça akıllıca görünüyordu. Fakat zaman geçtikçe, Larissa yöneticilerinin futbol hayatını noktalama noktasına gelmiş kariyerli futbolculara özel bir ilgi duyduğu anlaşıldı.
Yaklaşık bir hafta önce eski Galatasaraylı Sasa Ilic'in de Larissa ile sözleşme imzaladığı duyurulmuştu. Bugün ise, sezonun ilk yarısını Hull City'de geçiren fakat gün itibariyle serbest bırakılan 34 yaşındaki Yunanlı oyuncu Stelios Giannakopoulos ile sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Bu ilginç transfer haberlerinden sonra takımın kadrosuna göz attığımda ise, yöneticilerin bu işi iyiden iyiye alışkanlık haline getirmeye başladığını anladım. Zira kadrolarında bir dönem Galatasaray'ın gündemine gelen ve artık 33 yaşına gelmiş Laurent Robert, ve adını Celtic'te duyuran 32 yaşındaki Polonyalı futbolcu Maciej Zurawski'yi barındıyorlar.
Bu ilginç sistemin en azından kötü gitmediğini söyleyebilirim. Geçen sene Yunanistan Ligi'ni 6. sırada tamamlamışlar. Fakat bu gidişle oldukça yaşlı ve vasat bir 'Los Galacticos' kurmaları 1-2 seneyi bulmaz. Eğer rotalarını daha genç oyunculara çevirmezlerse, ağırdan ağıra bir huzurevine dönüşmeye mahkum görünüyor Larissa FC, nam-ı diğer AEL 1964...

Hiç yorum yok: