28 Ocak 2009

Geldik Yarıya

Avustralya Açık tıpki Amerika Açık gibi bizi saat yönünden zorlayan bir turnuva. Saat farkı nedeniyle yaşanan zorlukalara rağmen bir şekilde izliyoruz maçları. Bugün çeyrek final eşleşmelerinden sonuncusunu Nadal - Simon maçını canlı izleme fırsatı buldum. 3-0'lık skorla kazanan Nadal oldu ama beklendiği kadar rahat geçmedi maç Nadal için. Eğer Gilles Simon 2 sette de durum 5-5 iken servis kırdırmasaydı rakibine maç şu an hala devam ediyor olabilirdi. Kritik yerlerde heyecanlanan bir tenisçi görünümündeydi Simon. Nadal'dan iki yaş büyük olabilir ama sonuçta bu onun ilk Grand Slam Çeyrek Finali. Nadal'ın yarı finale gelene kadar bir set dahi vermemiş olması bize birini hatırlatıyor ama bakalım o biri gibi set vermeden kazanabilecek mi turnuvayı Nadal?
Nadal'ın yarı finaldeki rakibi vatandaşı Fernando Verdasco. Sıralamada 14.olan Verdasco'nun bugüne kadar Grand Slam'lerde en büyük başarısı 4.turdu. Kendini kanıtladığı maç; geçen sezonun son Grand Slam'i olan Amerika Açık Finalisti Andy Murray'i 3-2 ile geçtiği çeyrek final mücadelesiydi. Formunun zirvesinde olduğunu gördüğümüz Verdasco'nun vatandaşı Nadal geçebilmesi yine de zor gözüküyor.

Diğer yarı final eşleşmesi Andy Roddick ile Ekselansları Roger Federer arasında. Federer Avustralya Açık'ı 3 kez kazanan bir tenisçi. Roddick'in ise bu seneye kadar 3 yarı finali vardı. Tomas Berdych ile oynadığı maçta yüreğimizi azımıza getiren Fedex müthiş bir geri dönüşle maçı 3-2 kazanmasını bilmiş ardından Del Potro'yu 3-0 ile rahat geçerek yarı finale adını yazdırmıştı. Roddick ise çeyrek finalde 3 numaralı seribaşı Novak Djokovic'in aşırı sıcak yüzünden 4.sette maçı bırakmasıyla yarı finale yükseldi. Fedex hala eski formunda gözükmese de Roddick'i geçebilecek güçte. Geçen sene yarı finalde kaybetmişti hem Nadal hem de Federer. Bu sefer ikisinide finalde göreceğe benziyoruz. 4 gün sonra burda klasik bir final ve kazanan Fedex yazmayı istiyor bu gönül.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we will have a great final cause Federer and the 2 spanish are playing excellent.

Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)