19 Ocak 2009

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri

Malumunuz bugün yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final kura çekiminde Galatasaray-Sivasspor, Fenerbahçe-Bursaspor, Antalyaspor-Beşiktaş, Denizlispor-Ankaraspor eşleşmeleri ortaya çıktı. Galatasaray'ın Sivasspor ile kısa bir süre içinde 3 maç oynayacak olması dışında herhangi bir ilginçlik barındırmıyor eşleşmeler. Fakat Bursaspor ve Sivasspor cephelerinden gelen açıklamalar, bu monoton kuraya bile renk katabiliyor.
Sivasspor'dan başlayalım. Galatasaray ile eşleşen Sivasspor'un basın sözcüsü Fikret Ünsal: "Galatasaray'ı eleyeceğimize eminim." açıklamasıyla Sivas'ta çok ve boş konuşmanın sadece Bülent Uygun'a has bir özellik olmadığını kanıtlamış. Zira kuranın hemen ardından böyle saçma bir konuşmayla ne takım motive edilir, ne de rakibe karşı psikolojik bir üstünlük sağlanır.
Bursaspor başkanı ise verdiği demeç ile ortamı şenlendirmiş: "Fenerbahçe ile erken final oynayacağız". Sayın İbrahim Kızıl, bugüne kadar kupada kaç kere Fenerbahçe ile Bursaspor aynı anda final oynadı, onu da geçtim lig performanslarına bakıldığında bu iki takımın eşleşmesi mi erken final olarak değerlendirilebilir, yoksa Galatasaray ile Sivasspor'un mu?
Bu saçma ve itici demeçler, herkesin ortak isteği olan Anadolu takımlarından birinin şampiyon olması fikrini yavaş yavaş öldürüyor. Biraz daha dikkatli seçilecek kelimeler ile birlikte oluşacak bir kamuoyu desteği, bir Anadolu kulübünün şampiyonluk yolundaki en büyük yardımcısı olacaktır. Bunu sağlamak için öncelikle kulübün her üyesinin uzatılan her mikrofona konuşmasını engellemek gerekiyor, ki bu da Bülent Uygun gibi basın sözcülüğüne soyunan teknik direktörlerle oldukça zor görünüyor...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarafız,tarafındayız diyorsun yani..

neverLander ® dedi ki...

söylenilenler taraf olarak değil de, halihazırda büyük bir hedefe doğru yol alan anadolu takımlarının daha göze/kulağa hoş gelen demeçler vermesi yönünde algılanmalı. zira büyük takımların verdiği benzer demeçler futbolun doğası/büyük takım olmalarının gereği gibi algılanabiliyor fakat daha düşük hedefli takımlarda bu demeçler itici olabiliyor.

Adsız dedi ki...

fakat unutmamak gerek ki büyük düşünmek büyük olmaya atılan en önemli adımlardan biridir.