22 Ocak 2009

Avrupa'dan Kupa Manzaraları

Biz Fortis ismiyle birlikte gelen yeni formatla birlikte Şubat ayına kadar kupada heyecan yaşamayı unutmuşken, Avrupa'da elemeli sistem sayesinde büyük heyecan yaşanıyor. Bugün İngiltere Carling Kupası yarı finalinde karşı karşıya gelen Tottenham ile Burnley, kötü bir zeminde bol skorlu bir maç yaptı. İlk maçı White Hart Lane'de Tottenham'ın 4-1 aldığı düşünüldüğünde Burnley'nin işi imkansıza yakındı, fakat maçın 90 dakikasını 3-0 önde tamamlamayı başaran Burnley, maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada ise, tecrübesini ve kalitesini konuşturan Tottenham bir mucizeye izin vermeyerek, 118 ve 120. dakikalarda bulduğu iki golle maçı 3-2 tamamladı ve Manchester United'a karşı final oynamaya hak kazandı.

Bir diğer ülkede, İspanya'da ise Katalan derbisi vardı. Maçtan bir gün önce hoca değişikliğine giden Espanyol'un Barca'nın hızını kesebileceği tahmin edilmiyordu. Fakat gerek Barca'nın birçok oyuncusunu dinlendirmesi, gerekse de bu işi Nou Camp'ta rahatça bitirebileceğinin farkında olması sebebiyle maç 0-0 tamamlandı. Böylece bahis şirketleri de, bu kısır günde önemli bir kâr yapmayı başardı.

İtalya'da ise Inter, Roma'yı ağırladı. Haftasonunda alınan skorlar, görünürde Roma'yı daha favori bir hale getirse de, Mourinho'nun üstüste iki sürprize izin vermeyeceği de aşikardı. Nitekim Inter maçı zor da olsa 2-1 kazanarak, adını bir üst tura yazdırmayı başardı.
Avrupa'da böyle heyecanlar yaşanırken, bizim kupamızda hiçbir stad tam olarak dolmuyor, hiçbir maça tam kadrosuyla çıkmıyor. Grup liderliği ile ikinciliği arasında zerre fark bulunmayan bir formatta, daha fazlasını beklemek zaten oldukça güç. Bakalım federasyon ilerleyen yıllarda parayı mı, yoksa heyecanı mı tercih edecek... Göreceğiz.

1 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Burnley maçı harikaydı . Gerçekten iyi top oynadılar ancak tabikide tecrübe farkı . Barcelona maçı hakkında yorum bile yapmaya gerek yok . Bu sezonun en kötü maçı . İnter ise zorlansada kazandı .