5 Haziran 2009

Rijkaard-Denizli-Daum

Bu seneki transfer döneminin çok hareketli olacağını belirttiğim yazımın üstünden 24 saat geçmemişti ki, Galatasaray'ın Rijkaard'la anlaştığı haberi duyuruldu resmi siteden. Böylece Galatasaray ilk defa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış bir teknik direktörle çalışma fırsatı bulacak. Bu hamle, artık Galatasaray yönetiminin görüştüğü isimleri basına duyurmamakta ne kadar usta olduğunu kanıtladı. Öyle ki, Rijkaard ismi teknik direktör anketlerinde bile geçmiyordu.
Muhalif kesim tarafından Aragones ve Del Bosque örnekleriyle Rijkaard'ın başarısız olacağı öne sürülse de, biraz sabır ve isabetli transferlerle Türkiye Ligi'nde görülmüş en iyi oyunu oynayabilir sarı-kırmızılı takım. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barca'nın oynadığı oyun unutulmuş değil zira.

Bir diğer haber de Beşiktaş'tan geldi. Denizli ile olan sözleşmesini 1 sene uzattı siyah-beyazlılar. Böylece üç büyüklerin 2009/2010'daki teknik direktörleri belli oldu 5 Haziran itibariyle. Geçen seneden çok daha zevkli bir Turkcell Süper Lig bekliyor bizi. Trabzonspor da teknik direktör tercihini akıllıca kullanırsa, ki Samet Aybaba'dan vazgeçmeleri buna işaret, 5 takımın yine şampiyonluğa oynayabileceğini tahmin etmek zor olmaz.

Hiç yorum yok: