23 Mart 2009

Vay be Domenech!

Toulouse'a genel bakış atan bir yazı yazma düşüncesiyle oturdum bilgisayarın başına. Daha sonra Anelka'nın sakatlığı sebebiyle Hoarau'nun Fransa Milli Takımı'na çağrılışı haberi ilişti gözüme ve kadronun tamamına baktım. Sonrası kendiliğinden geldi. Domenech'in bizi ters köşe yapmasına alışığız ama genelde bunu yanlışları sonucunda yaşardık. Bu sefer biraz farklıydı. Benim burdan 6 ay önce bahsettiğim fakat klasik bir Domenech tavrı olarak şimdiye kadar kadroda görmeyince şaşırmadığım, şu anın en formda ve geleceği en parlak Fransız forveti olan André-Pierre Gignac'ı kadroda görmemle yaşadığım şaşkınlık neticesinde post konusunda değişikliğe gitme kararı aldım. 18 golle Ligue 1'de gol krallığı yarışında zirvede olan ve 3 golü geçen başka bir takım arkadaşının olmadığını görünce Toulouse açısından ne derece stratejik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha anladığımız Gignac, sonunda milli formayı giyme şansına kavuştu. Litvanya ile arka arkaya oynanacak iki maçtan hiç olmazsa Fransa'da olanında forma giymesini beklediğim Gignac'ın, kulüp takımındaki performansını milli takıma yansıtıp yansıtamayacağı da büyük merak konusu benim için.
Bundan daha çok merak ettiğim bir şey var aslında. Raymond Domenech 6-7 ay geç de olsa anladı Gignac'ın kalitesini ve onu kadroya davet etti diye düşünmek geçmişi hatırlayınca oldukça absürd duruyor. Aklınızda bir acabalar silsilesi canlanmaması da elde olmuyor. Gol krallığı listesine gözü mü kaydı bir an için yoksa kafasına ağırından bir Platini falan mı düştü orasını bilmiyoruz. Tek temennim Gignac'ın da Flamini ve Gomis gibi Domenech'in kadrosuna bir kez uğrayıp bir daha gözükmeyenler arasına katılmaması. Toulouse yazısı başka zamana artık...

by Manucac

3 yorum:

Ali Ece dedi ki...

Trezeguet bu tercihler karşısında iyice çıldırdı. France Football'dan aynen aktarıyorum: "Fransa halkının %99.9'u onu teknik direktör olarak görmek istemiyor. %0.01 de Domenech'in kendisi!"

Ersin Kaya dedi ki...

sadece Fransa ile sınırlı kalsa yine iyi. futbolla ilgilenipte onu beğenen yoktur herhalde.

neverLander ® dedi ki...

fransızlar dünyaya sabır timsali olarak geçmeliler. benim bile dağ bayır aşıp ağız göz dalasım var bu adama.