8 Mart 2009

Dipte Yeşeren ve Kaybolan Umutlar

Turkcell Süper Lig'de 23. hafta maçları, hem dipteki hem de zirvedeki birçok takımın umutlarını yeşertti. Zirvedeki mücadeleyi başka bir yazıya bırakalım, düşmemek için verilen kıyasıya mücadeleyi ele alalım.
Ligin başından beri ligin en diplerinde yer alan iki takımdan başlayalım: Hacettepe ve Kocaelispor. Birkaç hafta öncesine kadar aynı puanda olan bu iki takım, son haftalardaki performanslarıyla kaderlerini çizdiler. Kocaelispor, bugün aldığı Eskişehirspor galibiyeti ile ligin sonuna kadar düşmemek için savaşacağının sinyallerini verdi. Özellikle üstlerinde yer alan takımların da bu hafta puan kaybetmesi, iştahlarını kabartmış olsa gerek. Hacettepe ise bana göre son şansları olan Beşiktaş maçındaki mağlubiyetle çok büyük ölçüde lige veda etti. Zaten geçen seneki Osman Özdemir önderliğindeki genç kadronun tadını hiçbir zaman veremedi Hacettepe. Osman Özdemir gibi takımı bu kadar yükseklere taşımış bir değerle yollarını ayırmaları büyük ölçüde sonlarını hazırlamıştı zaten.
Bu iki takımın dışında düşme hattında beklenmedik takımlar var. Ligdeki prestiji bakımından Ankaragücü, kadro kalitesi olarak da İBB bu noktada bulunmayı haketmiyor. Zaten saydığım nedenlerden dolayı bu iki takımın düşeceğine ihtimal vermiyorum.
Tehlike bölgesindeki dğer takımlar Antalya, Konya, Denizli ve Eskişehir olarak sıralanıyor. Bu beşliden bir ya da iki takımı da seneye Bank Asya'da izlememiz sürpriz olmayacaktır.
Turkcell Süper Lig 2008/2009 sezonu şimdiden büyük bir heyecana sahne oldu. Haftalar ilerledikçe düşme potasındaki heyecan daha da artacaktır. Sene sonunda en azından bir Belediye takımından kurtulmak dileğiyle...

Hiç yorum yok: