15 Mart 2009

Turkcell Süper Lig'in En Yeni Ekibi Mersin İdmangücüspor

Hayat fena halde futbola benzer derler. Gerçekten benzer mi orasını bilemem ama zorla benzetilmeye çalışıldığını özellikle seçim zamanları net olarak görebiliyoruz. her meydanda atkılı bir hatip... Amacım siyasi eleştiri değil, baştan belirteyim. Sadece futbolun kitlelere ulaşmada ne kadar etkili olduğundan bahsediyorum.

Dediğim gibi, futbol seçim dönemlerinde etkili bir seçim malzemesi. Son dönemin en bomba haberi ise Mersin meydanlarından geçiyor. Yetkili ve güvenilir bir kaynaktan aldığım habere göre uzun bir zamandır seçim çalışmaları için Mersin'de bulunan Mersin milletvekili Kürşad Tüzmen, memleketine gelmeden önce Ankara'da dersine çalışmış.

Belediye takımlarına pek de iyi gözle bakılmadığını hepimiz biliyoruz. Siyasal seçim dönemlerinin aynı zamanda takıma onursal başkan seçme dönemleri de olduğu ülkemizde belediye başkanları tabiri caizse o kulübün Abramovic'i oluyorlar. İleri dönük planlar yerine günü atlatmaya yönelik planlar yapılınca belediye takımları düştükleri çukurdan çıkamıyorlar.

Aynı zamanda aynı şehrin takımları arasında büyük bir gelir eşitsizliği ortaya çıkardığını söylemek de mümkün. İbrahim Akın'lari, De Nigris'leri, Okan Buruk'ları almak, Özer Hurmacı'ları elde tutmak pek de kolay değil. "Şehrin kutsalı olan futbol takımı" zaten şeffaf olmak zorunda olmayınca işler kolaylaşıyor.

Lafı daha fazla uzatmadan bomba haberimize geçelim. Belediye takımlarının hal-i ahvali böyle. Eh, bir de başkentin 4 takımı birden olunca Melih Gökçek, Ankaraspor'dan nasıl para kazanırım diye düşündü sanırım. Kulislerde dolaşan haber ise Ankaraspor'un şehrin en köklü ve en çok desteğe sahip takımı olan Ankaragücü ile birleşeceği [katılma demek daha doğru olabilir] ve boşta kalan Ankaraspor'un başka bir takımla yer değiştirerek o kulübün Turkcell Süper Lig'e katılmasını sağlayacağı. Parada anlaşılabilirse Kürşad Tüzmen'in işi Mersin İdman Yurdu tarafına bağlaması an meselesiymiş. Bir takas usulü söz konusu olduğu için Bank Asya'dan gelen takımlarla bir karışıklık yaratacağını sanmıyorum.

Antalyaspor'un istikrarsızlığı ve Adana kulüplerinin içinde bulunduğu kaosta Mersin Süper Lig için güzel bir liman olabilir güneyde. Kış mevsiminde sıcak bir deplasmanı kim istemez?

Hiç yorum yok: