8 Mart 2009

Lille vs. Lyon

Ligue 1'in patronu Lyon, bu sezon Lille ile 3. kez karşılaştı bugün. Lille Metropole'deki maçı, ev sahibi 2-0 kazandı. Bu mağlubiyetle Lyon ile PSG arasındaki puan farkı 1'e indi.
Bu maç, bu sezon Lille'in Lyon'a yaşattığı ilk hayal kırıklığı değil. Çarşamba günü oynanan Fransa Kupası maçında, iki takım yine aynı stadda karşılaşmış, Lyon'u 3-2 ile geçen Lille kupada rakibini saf dışı bırakmıştı. Ligin ilk yarısında iki takımın Stade de Gerland'da oynadığı maça baktığımızda da farklı bir tabloyla karşılaşmıyoruz. Bu maçta da Lille 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılarak, Lyon'un cepte gördüğü 3 puanı rakibinden çalmış.
Her ne kadar geçmiş senelerde Lyon'un Lille karşısında zorlanmadığını görsek de, bu seneden itibaren bu tablo değişecekmiş gibi görünüyor. Şüphesiz sahada 11 tane Lille formalı oyuncu olduğunda Lyon'lu oyuncuların psikojileri artık çok daha farklı olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Lille bu maçla beraber evinde oynadığı son 9 lyon maçında 7 galibiyet almış bir takım zaten. Sürpriz olarak göremeyiz o yüzden bu maçı. Lyonlular alışık zaten lille mağlubiyetlerine.