8 Mayıs 2009

Werder 10'suz Finalde

Hepimizin bildiği gibi Hamburg çeyrek finalde M.City'i, ondan önceki turda ise Galatasaray'ı eleyerek geldi yarı finale. Türk insanının genellikle böyle durumlarda arzusu, "Şampiyon takıma elendik" diyebilmektir. Eminim ki bu maçtan öncede bir çok Galatasaray taraftarı Hamburg'un finale çıkmasını ümit ediyordu.

Saraçoğlu yolundaki 2.maça Hamburg, deplasmanda aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkmıştı. Üstelik erken bir gol de buldular ancak skoru koruyamayıp 3-2 kaybederek kupaya veda ettiler.

Ben bir Werder Bremen sever olarak mutlu olmuştum ancak, Diego'nun Alex Silva ile girdiği gereksiz tartışma sonucunda sarı kart görerek cezalı durumu düşmesi ve takımını finalde yanlız bırakması bir Diego manyağı olarak bana buruk bir sevinç yaşattı. Diego gibi bir oyuncuya yakışmayan sorumsuzca bir hareketti. Werder Bremen'in Uefa Şampiyonluğunu neredeyse imkansızlaştırdı. Gerçi Diego'nun sezon sonunda Werder Bremen'den ayrılacağını göz önünde bulunduran bazıları, Werder'in onsuzluğa alışması gerektiğini düşünebilir ancak Diego'yu son kez önemli bir maçta, kendi takımları için ter dökerken seyretmek isteyen Werder Bremen taraftarlarına yazık değil mi?

Hiç yorum yok: