2 Mayıs 2009

Simon Kjaer

26 Mart 1989 doğumlu Danimarkalı Stoper Simon Kjaer profesyonel futbol hayatına 2007 yılında Danimarka takımlarından FC Midtjylland'da başladı. 2007–2008 sezonunda FC Midtjylland’da 21 maçta görev yaptıktan sonra Avrupa büyüklerinin ilgisini çekmeyi başardı 18 yaşındaki Kjaer. 2007 Ağustosunda Real Madrid’in teklifini reddeden takımı daha sonra onu Palermo’ya vermeye ikna oldu. Bu sezonun başında Kjaer, Palermo ile 5 yıllık birlikteliğin imzasını attı ancak onun bu sezon Serie A daki başarılı oyununu düşünürsek Palermo’yu tatmin edecek tekliflerin gelmesi kaçınılmaz olacak.

1.89 boyundaki Kjaer’in hava toplarındaki etkisi tartışılmaz. Son Milan maçından 3-0 yenik ayrılmalarına rağmen Kaka’ya geçit vermeyen tek adam olması da birebir de ne kadar iyi bir savunmacı olduğunun göstergesiydi.

Bu sezon 18’in de ilk 11 olmak üzere 23 maçta görev alan Kjaer oynadığı futbolla Serie A’da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı bile. Şimdiden Fiorentina, Milan, Juventus ve Inter onunla ilgilenmeye başladı. Menajeri yaptığı son açıklamada değerinin 12 Milyon Avro olduğunu belirtmiş. Fazla bir miktar gibi görünse de bence Kjaer bu parayı gözden çıkarmaya değecek bir yetenek.

Hiç yorum yok: