22 Ağustos 2009

Turkcell Süper Lig 3. Hafta | Gençlerbirliği - Beşiktaş

Turkcell Süper Lig'in üçüncü haftası, bugün oynanan üç maçla başladı. Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin ikinci Gençlerbirliği deplasmanında Ankara'dan golsüz beraberlikle ayrılmak zorunda kalırken; bu sezonun Sivasspor'u olmaya aday Bursaspor, kardeşi Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti. Gecenin diğer golsüz maçı ise, Belediye ile Eses arasında oynandı.
Öncelikle Beşiktaş'tan başlayalım. Maçın geneline baktığımızda, rahatlıkla söyleyebilirim ki üç puanı kaçıran taraf Gençlerbirliği oldu. Özellikle 60-80. dakikalar arası Beşiktaş galibiyet golünü aramak için takım olarak hücumdayken, çok net pozisyonlar yakaladı Gençlerbirliği. Bunlardan en netinde, Mustafa Pektemek topu yanındaki arkadaşına aktarsa, Beşiktaş 3. haftada mağlubiyetle tanışmış olacaktı.
Beşiktaş'ın hücum zaafiyeti bir yana, defansta da ciddi sorunlar yaşıyor. Kahe gibi vasatın biraz üstünde bir forvetin, Ferrari-Sivok ikilisini maç boyunca adeta perişan etmesi, olası bir Şampiyonlar Ligi eşleşmesinde bu ikilinin neler yapacağını akıllara getiriyor.

Orta sahada aynı anda yer alan Uğur-Ernst-Fink üçlüsüyse, haklı olarak hücumda pozisyon üretmekte zorlandılar. Yusuf'un ileriki maçlarda Uğur'un yerini alacağını tahmin etmek zor değil.
Mustafa Denizli'nin "Yabancı transferi yapılmayacak." açıklaması da taraftarın moralini oldukça bozdu. Sonuç olarak Beşiktaş cephesinde işler geçen sezona göre biraz daha zorlu olacak gibi görünüyor.
Bir parantez de Gençlerbirliği'ne açmak gerekiyor. İlhan Cavcav, "Geçen sezon iki takım birden yönetmek bize ağır geldi, bu sezon daha iyi bir Gençlerbirliği izleyeceksiniz." açıklamasının hakkını vermiş gibi görünüyor. Geçen sene Hacettepe'de forma giyen Orhan Şam ve Tozo takıma büyük güç katmış görünüyor. Harbouzi ve Burhan takımın hücum gücünü üstlenebilecek kalitede oyuncular. Takımın mentalitesi de Thomas Doll ile birlikte daha ofansif görünüyor. Bu sene, Gençlerbirliği'nin geçen sezon yaşadığı kabusu görmesi bir mucize olur.

Hiç yorum yok: